Pallramar

En pallram montera ovanpå en lastpall (EU pall) som gör att lasten ligger tryggt i pallen under hela transporten. Det finns olika typer av pallramar pallkragar som har olika användningsområden. Här kan du läsa mer om pallramar, var du kan köpa, vad de används till och vilka olika sorter som finns.

Var kan jag köpa en pallram?

Det är många återförsäljare som säljer pallramar. Det absolut smidigaste skulle vi säga är att köpa dem online. Det finns många återförsäljare som har ett brett utbud av olika modeller. Runa Metall är ett sådant exempel dit du kan vända dig för att köpa pallram för professionellt såväl som privat bruk. Ett annat ekonomiskt alternativ kan vara att leta efter begagnade modeller. De kan vara lite svårare att få tag i, men dyker med jämna mellanrum upp på olika webbplatser som exempelvis tradera.com.

Vad kan de användas till?

Pallramar är ett flexibelt och praktiskt verktyg som används för att öka funktionaliteten hos standardpallar. Genom att fästa ramarna på toppen av en lastpall kan du skapa djupa och säkra förvaringsboxar. Även med pallkragen kan du stabla flera pallar på varandra så länge inte innehåller är för tungt.

Bild från runametall.com

Olika modeller

Träpallramar

Träpallramar, ofta tillverkade av robust och hållbart trä, är en grundläggande komponent i skapandet av pallar som används för transport och förvaring av varor. Dessa ramar är utformade för att ge starkt stöd och tålighet, vilket är avgörande för att hantera tunga laster och motstå slitage från frekvent användning.

Stålpallramar

Stålpallramar är mycket hållbara, vilket gör dem passande för att hantera tunga och krävande laster inom industriella och kommersiella miljöer. Till skillnad från pallkragar i trä, är stålramar tåligare mot väder, slitage och skadedjur, vilket gör att de håller längre.

Användningsområden

Lagerhantering pallar

Pallramar är bra att använda för effektiv lagerhantering. De är robusta och hållbara, vilket gör dem till ett utmärkt val för att förvara och organisera varor. Med dem kan du enkelt skapa ett organiserat och effektivt lagersystem.

Lagerhanteringen blir inte bara mer praktisk, men också kostnadseffektiv. Du kan enkelt stapla flera ramar på varandra för att spara utrymme, och de är också lätta att flytta runt vid behov.

Transportlösningar

Pallramar och lastpallar kan användas för att skapa effektiva transportlösningar. De är robusta och hållbara, vilket gör dem till ett utmärkt val för att transportera varor säkert. I kombination med EUR-pallar kan du enkelt flytta varor från en plats till en annan utan att oroa dig för skador.