Tillbehör och verktyg till renovering

Älskar du också att renovera själv?

Du läser säkert det här för att du, precis som vi, älskar att renovera. Man vet aldrig när andan faller på. Kanske är den kommande helgen då du äntligen ska ta itu med att renovera en gammal möbel, renovera badrummet, bygga en trädkoja, bygga ett fritidshus eller inreda hemmakontoret.

9 bra verktyg att ha hemma

Vi tipsar om nio bra verktyg för hemmasnickaren och andra tillbehör och bra verktyg att ha hemma vid renovering.

1 Flytthjälpmedel för tunga lyft

Det är viktigt att lyfta rätt för inte skada ryggen. Fel teknik kan ge bestående skador, men går att förebygga genom att använda de hjälpmedel som finns för att underlätta tunga lyft. Få din rygg och dina krafter att orka längre med flytthjälpmedel. Hos Micrologistic kan du hitta många bra flytthjälpmedel för transport och lyft.

2 Arbetskläder och workwear

Beroende på vilken typ av jobb du ska göra, kan det behövas olika tåliga kläder. Räkna med att de kläder som du använder kommer att utsättas för större slitage. Det kan därför vara bra att investera i ett par kläder av slitstarkt material som är avsedda för ändamålet, ofta kallat workwear. Hos Jobman finns ett bra utbud av slittåliga arbetskläder och workwear som passar utmärkt för bygg och hantverk.

3 Personligt skydd

Du behöver alltid se till att skydda dig. För vissa jobb kan du behöva både hjälm och skyddsglasögon för att skydda dig mot eventuella olyckor, byggdamm och annat som kan uppstå under ett renoveringsprojekt. Du behöver också skydda din hörsel. Skadad hörsel är besvärligt och svårt att reparera - arbeta därför alltid i ett par rejäla hörselkåpor av hög kvalitet. Hos Grolls finns skydd för hela huvudet.

4 Belysning - verkstadslampa & byggstrålkastare

Det är lätt att förlora sig i sina renoveringsobjekt och innan du vet ordet av har det blivit mörkt ute. En hjälmlampa eller ordentlig arbetsbelysning är A och O för att du ska kunna utnyttja dygnets vakna timmar till ditt byggprojekt på ett säkert sätt - inte minst under vinterhalvåret. För att skapa en säkrare och bättre arbetsmiljö är det bra att investera i en bra verkstadslampa eller byggstrålkastare. Comp-Lux har både byggstrålkastare och verkstadslampa. I sortimententet finns även hjälmlampor.

5 Hammare

Hammaren är en hederlig gammal följeslagare som har funnits sedan urminnes tider och utan den skulle många byggprojekt inte bli gjorda. Se till att köpa en ordentlig hammare som ger dig ordentligt med både balans, kraft och precision i varje slag. Hos Bauhaus hittar du hammare av flera olika märken.

6 Skruvdragare

En skruvdragare borde finnas i varje hem. Det sparar både tid, kraft och temperament när en skruv behöver skruvas i - eller ur. Under ett pågående renoverings- eller byggprojekt går dessa tillfällen inte ens att räkna. Jula har ett brett utbud av skruvdragare i olika märken.

7 Tigersåg

En tigersåg är behändig och behjälplig på flera sätt när du vill renovera hemma. Kanske vill du göra en öppning i väggen mellan kök och vardagsrum för att skapa en mer social planlösning utan att ta ner hela väggen. Då är det en tigersåg du ska använda - ett smidigt verktyg som sågar genom både trä och stål med rätt blad applicerat. Hos Byggmax hittar du tigersågar i olika utföranden.

8 Tumstock

Tumstocken är ytterligare en klassisk gammal trotjänare som vi vill ägna några rader åt för att belysa att den har en given plats i verktygslådan. Tumstocken är ett vikbart mätverktyg som är lätt att använda i all sin enkelhet. Vik upp, mät och vik ihop. Svårare än så behöver det inte vara - gammal teknik funkar alltid. Hos Clas Ohlson kan du köpa både tumstock och andra mätverktyg.

9 Vattenpass

För att du ska få ett bra resultat på ditt projekt kommer du garanterat att ha nytta av ett vattenpass. Numera finns det vattenpass i de flesta mobiltelefoner, men ett vanligt vattenpass ger alltid raka besked och hjälper dig att få raka snitt. Hornbach har flera olika vattenpass i sitt sortiment.

Bonustips!

Köp ett extra batteri till de maskiner som du använder mest. Genom att alltid ha ett batteri som är laddat, slipper du avbrott till följd av att maskinen lägger av.