Inredningstips för att inreda kontor hemma

Inredning hemmakontor – så kan du inreda kontor mysigt

Att inreda kontor hemma och samtidigt få ett snyggt hemmakontor behöver inte vara så svårt. Här ger vi tips på hur du kan inreda kontor mysigt och funktionellt på samma gång! Vill du ha mer inspiration hur du kan inreda ditt kontor, läs mer i DPJ´s artikel om de 5 största trenderna inom kontorsinredning.

Inredningstips - Kontor

Inredningstips 1: Snygga kontorsstolar

För dig som ska inreda kontor hemma kanske inte i första taget tänker på snygga kontorsstolar, men faktum är att en snygg och bekväm kontorsstol är viktigare än du tror. Både för rummets inredning men också för din ergonomi. Se till att satsa på en bekväm kontorsstol med stil. Kika in på DPJ Interiör som har hundratals varianter som passar både kontor hemma men också på jobbet.

Inredningstips 2: Höj och sänkbart skrivbord

Vi kan verkligen rekommendera ett höj- och sänkbart skrivbord, eftersom du enkelt kan variera din arbetsposition under dagen. Dessutom sägs det att man går ner i vikt och får mycket bättre hälsa om man står upp och arbetar en liten stund varje dag. Läs hela artikeln här.

Inredningstips 3: Enkelt och stilrent med en twist

”I det enkla bor det vackra” hade Ernst Kirchsteiger sagt, och visst ligger det mycket i vad han säger. Satsa på basmöbler (skrivbord, skrivbordsstol etc.) i basfärger, t.ex. svart eller vitt, och en annan ”roligare” färg på inredningsdetaljerna, t.ex. på mattor, gardiner etc. Då kan du enkelt byta och göra om, när du tröttnat på det färggranna.

Inredningstips 4: Mjuka textilier för att inreda kontor mysigt

Nu kommer vi till kanske de viktigaste faktorerna för att inreda kontor mysigt, inte minst hemmakontor. Vi tycker att kontor ofta känns stela och opersonliga, troligtvis för att folk inte orkar lägga ner så mycket tid eller pengar på inredningen på arbetsplatsen – korkat tycker vi, eftersom det är på arbetet en heltidsarbetare spenderar mest av sin vakna tid. Dessutom behöver det inte bli speciellt dyrt att inreda kontor mysigt, t.ex. genom att köpa mattor, gardiner och prydnadskuddar från ikea.se, kan kontoret bli både snyggt, mysigt och inspirerande! Och nu när du ska inreda kontor hemma har du världens chanser att inreda ett mysigt kontor hemma!

Inredningstips 5: Inred som ett kontorshotell

Varför inte inreda ditt kontor som ett proffsigt kontorshotell, som exempelvis Quick Office kontorshotell i Stockholm där du kan få mängder av inspiration till ditt kontor. Använd dig av kreativa färger blandat med professionalism och modern utrustning

Inredningstips 6: Glöm inte växter och blommor

De är lika viktiga på kontoret som i resten av hemmet!