4 Kontorsmöbler ni måste ha!

Att inreda sitt kontor är viktigt för att man ska ha ett trevligt arbetsklimat. Man ska jobba i miljöer som bidrar till god energi och kreativitet. Kontorsmöblerna ska även vara ergonomiskt anpassade så att man kan arbeta långa dagar utan att få ont.

Kontorsstolar

Jobbar man på kontor spenderar man mesta delen av tiden sittandes. Det är viktigt att kontorsstolen har en något framåtlutad lutning och ger bra stöd för låren. Dessa tre stolar från DPJ rekommenderar vi:

Active Kontorsstol:

En ergonomisk kontorsstol för 3100 kronor. Med denna stil kan du både justera nackstöd och sitthöjden.

- Orgami CU:

En modern kontorsstol med italiensk design. Denna stol kostar 6975 kronor och bidrar till en exklusiv känsla på kontoret eller konferensrummet.

- Håg CAPISCO:

Denna moderna plaststol har en integrerad kudde för komfort och ger möjlighet för att jobba rörligt och dynamiskt.

Alla dessa stolar finns att köpa på DPJ.se.

Skrivbordet

Skrivbordet är A och O för att ha en bra och ergonomisk arbetsplats. Att ha ett skrivbord där du enkelt kan ändra arbetsställning är viktigt för att kunna jobba långa dagar framför en skärm. DPJ erbjuder inte bara stolar utan även höj- och sänkbara skrivbord. Vi har listat tre skrivbord som är ergonomiskt anpassade.

- Svängt skrivbord:

Detta skrivbord är bra för personer som är mellan 130 – 210 cm långa. 4850 kronor kostar detta skrivbord och du har 12 års garanti.

- Valnöts skiva:

Detta höj- och sänkbara skrivbord kan lyfta upp till 100 kg och är anpassat för personer som är mellan 140 – 190 cm. Det kostar 3975 kronor och du har 5 års garanti.

- Små skrivbord:

Detta något mindre skrivbord är perfekt för ett litet kontor. Anpassat så du kan välja mellan att arbeta stående och sittande. Priser ligger på 3600 kronor.

Alla dessa skrivbord finns på DPJ.se.

Möbler att slappna av i

Det är viktigt att ha miljöer på kontoret där man kan samlas för att ta en kaffe eller bara en 10-minuters paus. Fatboys är populära möbler att ha i ett avslappnat kontorslandskap. Köp gärna in fåtöljer eller en stor soffa som ni kolleger kan samlas i för att umgås och ta en paus från skärmarna.

Aktiviteter

Har man ett stillasittande jobb är det viktigt att ta korta pauser och röra på sig. Att ta en kort promenad på lunchen är ett bra alternativ men om vädret inte tillåter är det bra att ha aktiviteter inomhus.

- Bordtennisbord: Köp in ett tennisbord och några rack. Hela kontoret kan vara med och spela och få energi för resten av arbetsdagen. Finns hos Decathlon.se

- Darttavla: Ett perfekt spel som inte kräver så mycket plats. Darttavla hittar du på Sportime.se.