Kan jag renovera köket själv? Med några enkla knep är det fullt möjligt!

Renovera kök är ofta en dyr historia och därför drar många sig för det. Har du inte råd att totalrenovera ditt kök, så kan du renovera köket själv med några enkla knep. Kanske räcker det att byta ut/fräscha upp några delar av köket för att det ska kännas som nytt igen.

Vill du göra en totalrenovering av köket, rekommenderar vi att först bygga kök online via ikea. I köksplaneraren kan du rita upp ditt kök precis som du vill ha det och få en tydlig bild av hur slutresultatet kommer bli

Köksbelysning

I många hem är köket den viktigaste platsen där man både äter, läser, umgås etcetera. I köket bör du därför ha möjligheten till bra belysning under matlagningen och därefter kunna sänka ner ljusstyrkan för en mysig stämning under middagen. En snygg kökslampa kan bidra till att stämningen i rummet ökar. Greatlight har mängder med kökslampor som garanterat höjer både inredning och stämning i ditt kök.

Renovera köket själv – 6 enkla steg

Måla väggarna

Att måla väggar i kök är både billigare och lättare att göra om jämfört med mycket annat i köket - men ger också köket ett ordentligt lyft.

Slarva inte med underarbetet

Tänk på att vara noggrann med underarbetet, därefter kommer resten att ordna sig själv. Välj t.ex. väggfärg från Rusta om du vill ha billig, men bra färg.

Nytt kökskakel

Att sätta nytt kakel i köket ovanför diskbänken ger hela köket ett rejält lyft. Välj ett riktigt snyggt kökskakel och du kommer inte bli besviken.

Snåla inte när du ska välja kakel

Välj ett kökskakel av hög kvalité från seriösa återförsäljare, då vet du att du gör en bra affär. Ett högkvalitativt kökskakel kommer hålla i flera år. Samla gärna lite köksinspiration först!

Lägg nytt golv

Genom att lägga nytt golv i köket, kommer helhetsintrycket av hela rummet bli bättre. Välj själv hur dyrt eller billigt det nya golvet ska bli. Vill du ha ett billigt golv kan du t.ex. välja golv från Byggmax.se. Tänk på att välja ett golv som är lättstädat!

Byt ut bänkskivorna

Bänkskivor i kök utsätts för mycket slitage, allt från matrester till vattenstänk som gör att bänkskivorna snabbt blir utslitna och känns tråkiga.
Att köpa nya bänkskivor behöver inte bli så dyrt. Tänk på att du behöver en hantverkare om du behöver göra infräsningar för diskho och liknande.

Renovera köksluckor – lämna in på lackering

Att renovera köksluckor behöver inte bli speciellt dyrt. Välj mellan att lämna in köksluckorna på lackering hos en hantverkare, eller att måla luckorna själv. Vi rekommenderar det förstnämnda alternativet, det är lite dyrare, men samtidigt vet du att resultatet blir bra!

Satsa på detaljerna

Nya knoppar på köksluckorna, nya vitvaror, kanske en ny espressomaskin eller bara nya gardiner. Även de minsta förändringarna kan göra succé, för det är detaljerna som ger det lilla extra till ett rum och som får rummet att kännas hemtrevligt och mysigt.