Köpa arbetskläder online

Det finns flera fördelar med att köpa arbetskläder online. Leveransen tar oftast några få dagar, det är enkelt att planera inköpet framför skärmen och inköpet blir oftast billigare än att köpa kläderna i en fysisk butik. Är du ute efter låga priser rekommenderar vi att köpa direkt från leverantören. Wexman.se säljer arbetskläder online helt utan mellanhänder som ska ha sin del av kakan, vilket speglar sig i prissättningen. Är du ute efter billiga arbetskläder är det alltid en bra idé att köpa direkt från leverantörer som designar och tar fram kläderna på egen hand.

6 tips vid köp av arbetskläder på nätet

Fördelarna med att skicka efter arbetskläder på nätet är många, men visst finns det saker som är bra att tänka igenom innan du slutför beställningen. Läs våra tips för att få bättre koll på just detta.

1

Materialvalet är A och O

Många arbetskläder är framtagna för att stå emot både kyla, regn och rusk. Helst ska plaggen hålla i flera säsonger, vilket ställer höga krav på slittåliga materialval. Ska du bära plaggen utomhus bör du kolla efter vind- och vattenavvisande material. Är det arbetskläder för vintern du är ute efter är det skönt med microfleece på insidan av plaggen – det värmer gott. Plaggen ska vara både slittåliga och sköna att ha på sig – vilket kan vara en utmaning.

2

Förstärkningar på utsatta ställen

Ett sätt att förlänga livslängden på arbetskläder är att köpa plagg som är förstärka där det blir mest slitage. Knäna, armbågarna och kanten på fickorna är de vanligaste ställena som utsätts för slitage. Kolla gärna efter förstärkningar som är gjorda i cordura. Det är ett syntetfiber-material som är hela 10 gånger starkare än bomull. Dessa plagg går inte sönder i första taget.

3

Varselkläder med säkerhetskrav

Det är alltid av yttersta vikt att följa de säkerhetskrav och regler som gäller för arbets- och varselkläder i din bransch. Notera att vanliga arbetskläder inte räknas som personlig skyddsutrustning. Läs mer om detta och vad som gäller kring personlig skyddsutrustning hos Arbetsmiljöverket. Störst säkerhetskrav har ofta varselkläder. Wexman har många prisvärda varselkläder som uppfyller ISO-standarder och som syns på långt håll i både dagsljus, dimma och mörker. Deras plagg har bra andningsförmåga, vilket är en av de viktigaste egenskaperna för arbets- och varselkläder.

4

Stretch

Under en arbetsdag rör man sig ofta mer än vad man tror. Det ställer höga krav på arbetsklädernas flexibilitet. Det finns arbetskläder som är hur slitstarka som helst (ofta rör det sig om lite hårdare material) men dessa plagg är ofta inte så sköna att ha på sig. Här gäller det att hitta en balans mellan funktion och slitstyrka – något tillverkarna klarar av med blandad framgång. Välj med fördel plagg med stretch i sig – det kommer du inte ångra.

5

Undvik dyra mellanhänder

Vi var inne och snuddade på detta ämne redan i inledningen, men eftersom det är så viktigt för priset är det värt att ta upp igen. De flesta märken som erbjuder arbetskläder säljer sina produkter antingen i egen en egen webbutik eller hos en återförsäljare. Ha som vana att alltid jämföra priset du hittar hos en återförsäljare med priset på företagets egen hemsida. På tillverkarens egen hemsida finns det oftast stora möjligheter att göra klipp.

6

Tänk över användningsområdet

Ett viktigt steg i köpprocessen är att tänka över vilka arbetsuppgifter som arbetskläderna kommer användas för. Då blir det mycket tydligare vilka egenskaper plaggen behöver ha. Ett exempel är arbetsjackor och varseljackor. Wexman har exempelvis arbetsjackor i polarfleece, softshell, microfleece och 2-lagers WXT Performance som är vind- och vattenavvisande. Ett brett utbud ger dig möjlighet att välja material efter arbetsuppgift – det är något att ta tillvara på!