Ska du köpa eller hyra container?

Om du funderar på skillnaden mellan att hyra container och köpa en container har du kommit till rätt plats. Det här är ett beslut som är värt att analysera och titta närmare på.

Eftersom en container har många användningsområden kommer svaret på frågan bero på dina individuella mål och behov. Några grundläggande frågor att besvara för att avgöra om du ska köpa eller hyra container är vilken typ av container du behöver, hur länge du kommer att använda den, och vad du har för budget. Vid långvarig användning kan du överväga att köpa om din budget tillåter det. Annars är det fördelaktigt att hyra eftersom du bara betalar för den period du behöver den och inte mer.

Pris för att hyra container

Priset för att hyra en container påverkas huvudsakligen av två faktorer: antal dagar och storlek på modellen. När du känner till det här kan du enkelt beräkna priset. Om du hyr en container under en vecka kan du räkna med att det kostar 2 200 kronor för en modell på fem kubikmeter, 2 700 kronor för en modell på 10 kubikmeter och 3 300 kronor för 20 kubikmeter.

Att tänka på när du hyr container

Innan du väljer en container att hyra finns det ett antal saker att tänka på och de viktigaste är att:

  • Be om referenser.
  • Hålla dig till din budget.
  • Jämföra olika alternativ.
  • Kontrollera säkerheten.
  • Känna till dina storlekskrav.

Fördelar med att hyra en stor container

Fördelen med att hyra en stor container är att det säkerställer att du alltid har tillräckligt med volym. Om ditt företag växer snabbt eller plötsligt får ökad efterfrågan kan du med fördel använda en större container.

Fördelar med att hyra en liten container

Till skillnad från stora containers är en liten container prisvärd, flexibel och lätt att transportera. Den är idealisk att använda för att till exempel frigöra utrymme från kontoret och för att förvara saker.

Container för avfallshantering

När du använder en avfallscontainer är det bra att tänka på att använda den för dess avsedda ändamål. Med rätt användning och rutinmässiga underhåll kommer du att förlänga dess livslängd. Till exempel bör du inte slänga frätande material, matavfall och elektronik.

Olika sorters container

Det finns ett antal containers med olika funktioner och fem av de vanligaste är:

1 Förrådscontainer - Denna modell används för att frakta och förvara torrgods som tål kyla och värme.

2 Container med dubbla dörrar - Precis som namnet antyder har denna typ av container dörrar i båda ändar för snabb lastning och lossning.

3 Isolerad container - En isolerad container reglerar temperaturen och ser till att skydda temperaturkänsliga varor.

4 Container med dörrar på långsidan - En container med dörrar på långsidan gör det enklare att lasta och lossa stora varor.

5 Kyl- och fryscontainer - En kyl- och fryscontainer har en generator som kyler innehållet.

Vanliga container mått

Containers finns i olika storlekar och de vanligaste längderna du kan välja mellan är:

  • 6,058 meter (20 fot).
  • 12,19 meter (40 fot).
  • 13,72 meter (45 fot).
  • 14,63 meter (48 fot).
  • 16,15 meter (53 fot).

Standardbredd är 2,438 meter (8 fot) och standardhöjd är 2,591 meter (8,5 fot).