Inredning

Inredningstips

Om du precis har flyttat till en nyproduktion och bara behöver inreda, eller om du har flyttat till en gammal villa och behöver riva ut såväl badrum som kök, så är det viktigt att du hittar din personliga stil och kan skapa ett hem som du trivs i. Här har vi samlat några enkla inredningstips för att ditt hem ska kännas mer personligt.

Inredningstips för ett personligare hem

Det sägs ju att man trivs bättre hemma om hemmet speglar ens personlighet, men hur får man egentligen hemmet att kännas personligt? Här har vi tagit fram fyra tips på hur du får din lägenhet att kännas mer personlig genom några enkla renoverings- och inredningslösningar.

Köp bara sånt du verkligen vill ha

Undvik alltså att köpa saker bara för att du måste. Om man är nyinflyttad är det klart att man gärna vill bli färdig så snabbt som möjligt, men låt det ta tid! Många gör misstaget att köpa allt på samma gång och från samma affär, vilket lätt kan leda till att man skapar en opersonlig känsla i hemmet. Dessutom är det stor risk att du snart vill byta ut sakerna du köpte ”bara för att” mot något du verkligen vill ha!

Framhäv det du gillar mest

Och dölj det som du tycker mindre om. Om du till exempel vantrivs med golvet kan du köpa en stor och snygg matta som täcker mycket av golvytan.

Personliga detaljer

Det kanske snabbaste sättet att göra hemmet personligt är att ha personliga inredningsdetaljer, som du verkligen tycker om och är stolt över. Med de rätta detaljerna kommer du snabbt känna dig som hemma, och du kommer trivas när du omges av saker du tycker om.

Fruktansvärt kakel?

Om kaklet är fruktansvärt kan du antingen köpa nytt eller använda kakeldekor, som du enkelt klistrar över de befintliga plattorna.